2013-05-21

Paljon onnea Facebook! Selvisit ensimmäisestä pörssivuodestasi

Facebookin pörssitaipale alkoi vuosi sitten myrskyisissä merkeissä. Kesän jälkeen tilanne on rauhoittunut ja Facebookin osakkeen tuotto on ollut vakaata. Suomalaiset naissijoittajat kuitenkin loistavat poissaolollaan.


Facebookin saapuessa pörssiin oli hype osakkeen ympärillä ennennäkemättömän kovaa. Googlen listautumisanti 2000-luvun alkupuolella ei ollut mitään Facebookin kauan odotettuun pörssistarttiin verrattuna. Odotukset oli kuitenkin hilattu liian korkealle ja pörssitaipaleen alussa kyyti oli kylmää. Sittemmin Facebook on saanut mobiilistrategiansa takaisin raiteilleen ja osakkeen kurssi on kehittynyt vakaasti alkusyksystä alkaen.

  Vuodessa Facebookista on tullut Suomessakin laajasti omistettu osake Nordnetin asiakkaiden joukossa. Se sijoittuu omistajien lukumäärässä suurin piirtein Honkarakenteen ja Finnlinesin väliin, muttei vielä kuitenkaan hätyyttele suosituimpien osakkeiden kärkipaikkoja. Enemmistö osakkeeseen sijoittaneista on luonnollisesti nuorehkoja miehiä (alle 36-vuotiaita, joita on 58 % kaikista osakkeenomistajista), mutta kyllä Facebookilta löytyy osakkeenomistajia aina vauvasta vaariin. Yhteinen nimittäjä näille sijoittajille on usko tulevaisuuteen, jota Facebook tuoreena digipelurina selvästi edustaa, analysoi Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall.

  Pohjoismaisella sijoitusnäyttämöllä on huomattavissa erittäin vahva trendi Facebookin kaltaisia uudentyyppisiä digiajan edelläkävijöitä kohtaan. Nordnetillä ja Avanzalla on Ruotsissa yhteensä noin 5 000 Facebookin osakkeenomistajaa. Yleensä ne trendit, jotka Ruotsissa pystyvät lyömään itsensä voimalla läpi, tulevat Suomeenkin hetken viiveellä, ennustaa Odenwall.

  Mutta missä ovat ”somelaiset” naissijoittajat? Eikö Facebookin osakekurssi kiinnosta heitä samassa mittakaavassa kuin Facebookin käyttäminen? Miehethän ovat perinteisesti olleet enemmän kiinnostuneita IT-osakkeista kuin naiset, mutta väittäisin kuitenkin Facebookin aktiivikäyttäjistä naisten muodostavan suurimman ryhmän. Jostain syystä Facebook ei vielä ole tavoittanut naisia sijoituskohteena. Ehkä tässä voisi olla hyvä äitienpäivälahja vuodelle 2014, aprikoi Odenwall.

Lisätietoja antaa:
Niklas Odenwall, Nordnet Suomen maajohtaja, +358 40 565 6043
niklas.odenwall@nordnet.fi

Nordnet is a Nordic online bank with about 456,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. We provide services that simplifies savings and loans. With a modern and smart approach, we focus on active savers. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.

Filer