2017-05-23

Peter Dahlgren ny administrerende direktør i Nordnet

Peter Dahlgren tiltrådte mandag som ny administrerende direktør i Nordnet. Han kommer fra banken SEB, hvor han var chef for Liv, Pension og Kapitalforvaltning samt medlem af direktionen.

 Finansbranchen skal forholde sig til den hurtige teknologiske udvikling, fortsat øgede reguleringer og mere og mere bevidste kunder. I det miljø er Nordnet perfekt positioneret. Med 600.000 kunder og 240 milliarder SEK i kundekapital har vi et godt udgangspunkt, samtidig med vi har en optimal størrelse, så vi er agile og kan reagere hurtigt på ændret kundeadfærd, siger Peter Dahlgren.

Nordnet er for nyligt blevet opkøbt og taget af børsen og fik i februar en ny bestyrelse. Nu er den nye administrerende direktør også på plads.

 Det her er en god og stærk rekruttering. Peter Dahlgren har en bred erfaring fra den finansielle sektor. Han er en af Sveriges mest vidende inden for opsparing og pension og har drevet udviklingen i retning af nye, digitale ydelser for kunderne. Hans opgave er at løfte Nordnet til næste niveau, siger Hans Larsson, formand for Nordnets bestyrelse. 

Peter Dahlgren er født i 1972, og har siden han blev ansat i SEB i 2008 arbejdet blandt andet som investeringschef, chef for Institutional Clients, ansvarlig for organisationen for investering og opsparing og senest som chef for Liv, Pension og Kapitalforvaltning. Tidligere arbejdede han for Nordea, Skandia Liv og Sjunde AP-fonden.

I oktober sidste år købte Nordic Capital Fond VIII (”Nordic Capital”) og Öhmangruppen via NNB Interessenter, Nordnet af børsen. Ved en ekstraordinær generalforsamling i februar blev en ny bestyrelse valgt, som foruden Hans Larsson består af Tom Dinkelspiel og Jan Dinkelspiel fra Öhmangruppen, Christian Frick, Partner, NC Advisory AB, rådgivere for Nordic Capitals Fonder, Christopher Ekdahl, Director, NC Advisory AB, rådgivere for Nordic Capitals Fonder samt Blocket-grundlægger Pierre Siri.

 Det er en styrke at stå udenfor børsen med kraftfulde og dedikerede ejere. Nu skal vi bygge den bedste kundeoplevelse indenfor investering og opsparing. Det kræver, at vi bliver endnu bedre til at forstå kundernes behov og hurtigere til at omsætte dem i konkrete leverancer – det gælder både grænseflader, produkter og service, siger Peter Dahlgren. 

For mere information, kontakt:

Johan Tidestad, Kommunikationschef, +46 708 875 775

johan.tidestad@nordnet.se

Nordnet er en bank for investering i værdipapirer, og vi findes i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Ideen bag Nordnet er at give kunderne kontrollen over deres penge og investeringer, og målet er at blive den foretrukne bank for investorer i Norden. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.