2019-11-25

Pohjoismaiden ensimmäinen live-treidauskilpailu Suomeen

Nordnet tuo live-treidauksen Suomeen, kun ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa järjestetään live-treidauskilpailu Sijoitus Invest 2019 -tapahtumassa. Treidaamisen vahva kasvu ja Nordnetin treidaussisältöjen saama suosio kertoo siitä, että opettavaiselle ja syvälliselle sisällölle on tilaus.

Treidaajille oma yhteisö

Treidaamiseen on Suomessa perinteisesti liittynyt tietynlainen negatiivinen mielikuva. Aktiiviset kaupankävijät ovat unohdettu kohderyhmä ja treidaaminen on jäänyt lähes mystiseksi, pienen piirin harrastamaksi liiketoiminnaksi.

 Havaitsimme vuosi sitten Nordnetissä, ettei suomeksi ole tehty sijoittajille kunnollisia sisältöjä treidaamisesta. Pankkien tuottamat aiheet tukevat pitkälti säästämisen aloittamista, mutta sen jälkeen sisällöntuotannossa ei ole tunkua.Tartuimme tähän ja asetimme tavoitteeksi rakentaa treidaajille oman yhteisön, sanoo Nordnetin maajohtaja Suvi Tuppurainen

Syksyllä 2018 kuvatussa #treidaushaastessa näytettiin ensimmäistä kertaa suomen kielellä live-treidausta suoraan treidaajanomalta ruudulta kuvattuna. Keväällä Nordnet jatkoi aihetta uudessa Traders’ Club -videosarjassa, jossa voi oppia lisää treidaamisesta ja markkinoiden ennakoinnista. Konseptin alla aktiivisilla sijoittajilla on myös mahdollisuus verkostoitua muiden saman henkisten kanssa. Treidaushaaste ja Traders’ Club -videosarjat ovat keränneet YouTubessa jo yli 300 000 katselukertaa.

Treidaaminen nopeassa kasvussa

Aktiivisesta kaupankäynnistä ja treidaamisesta on maailmalla kasvanut vahva trendi viimeisen 10 vuoden aikana. Treidaamisen suosio on ollut viime vuosina myös Suomessa huimassa kasvussa – vuodesta 2017 vuoteen 2018 treidaajien määrä kasvoi peräti 54,8 % (Broker Notes: The Modern Trader, 2018 Edition). Suomesta löytyy nykyään tuhansia treidaajia, joista useat tekevät treidaamista päivätyönään. 

 Treidausaiheisten sisältöjen ansiosta olemme onnistuneet kasvattamaan kaupankäyntiä pörssilistatuilla viputuotteilla merkittävästi. Vuodentakaiseen verrattuna lokakuussa 2019 viputuotteilla kauppaa käyvien asiakkaiden määrä kasvoi 25 %:lla ja kauppojen lukumäärä 72 %:lla. Kun katsotaan suomalaisten asiakkaiden osake- ja viputuotekauppoja kotimaisilla markkinapaikoilla, viputuotteiden osuus on ylittänyt jo 40 %, kertoo Suvi Tuppurainen.

Maailmalla suositut live-treidauskilpailut rantautuvat Suomeen

Live-treidauskilpailut ovat maailmalla suosittuja, mutta Pohjoismaissa niitä ei ole vielä nähty. Nyt Nordnet järjestää ensimmäistä kertaa treidauskilpailun, jossa neljä treidaajaa käyvät livenä kauppaa oikealla rahalla 7,5 tunnin ajan. 

Treidauslavalle istuvat kokenut pörssi- ja vedonlyöntikonkari Jorma Vuoksenmaa, amerikkalaista hedge-rahastoa konsultoiva teknisen analyysin ammattilainen Sami Listola, nuori tulokas, 21-vuotias treidaaja Joonas Tapio ja koneavusteiseen algoritmitreidaamiseen erikoistunut Heikki Koivu.

Päivän aikana kilpailijoilta kuullaan ajatuksia treidaussuunnitelman luomisesta, treidaamisen aloittamisesta ja laumakäyttäytymisen hyödyntämisestä pörssissä. Kilpailu päättyy klo 17.30, jolloin voittajaksi julistetaan eniten tuottoja päivän aikana tahkonut treidaaja.

Live-treidauskilpailu järjestetään Messukeskuksessa Sijoitus Invest 2019 -tapahtuman ensimmäisenä päivänä 26.11.2019 klo 9.45–17.30. Tapahtuma on yleisölle maksuton. Lisätietoja kilpailusta ja kilpailijoista: www.sijoitus-invest.fi/treidaus 

Lisätietoja antaa: 

Suvi Tuppurainen, Nordnet Suomen maajohtaja

+358 50 380 3877, suvi.tuppurainen@nordnet.fi