2021-08-05

Private investorer handler flere aktier denne sommer

Der er fortsat fart på børshandlen i juli måned, viser nye tal for de private investorer hos Nordnet.

Ifølge Nordnets netop offentliggjorte månedsstatistik foretog investeringsplatformens danske kunder i gennemsnit 41.600 handler per handelsdag i juli måned. I alt var der 914.400 handler i juli 2021, hvilket er lidt under niveauet i juni måned. Niveauet er dog fortsat højt og ligger ca. 34 procent højere end juli sidste sommer.

Sigga Nolsøe, kommunikationschef i Nordnet siger:

  • Nordnet har i dag næsten 300.000 privatkunder i Danmark og er hermed den største investeringsplatform, og vores kunders adfærd giver derfor et godt fingerpeg om adfærd blandt de danske private investorer.
  • Det er de store danske selskaber, som de private investorer har haft mest appetit på i juli måned, hvor Novo Nordisk, Vestas og Danske Bank ligger øverst på top 10-listen over de mest købte selskaber blandt Nordnets kunder i juli. Danske aktier har generelt klaret sig godt med pæne kursstigninger siden april.
  • De private investorer har også købt flere aktier i selskabet Kahoot! trods kursfald, og handler således kontracyklisk, ligesom der også fortsat er stor handel i Norwegian Air Shuttle efter en omstrukturering af aktien i foråret.
  • En af de bæredygtige aktier inden for udvikling af syntetisk brændstof, norske Quantafuel, der har et kemisk genanvendelsesanlæg i Skive, er også kommet på top-10 listen i juli måned.
  • På salgssiden over mest solgte aktier netto er Bavarian i top efterfulgt af Visa og Apple, og der er de tre teknologiaktier SimCorp, Columbus, BlackBerry, som de danske investorer har solgt ud af.

Se listen over mest købte og solgte aktier i juli 2021 nedenfor.

Top 10 (netto) mest købte aktier:

Novo Nordisk B A/S

Vestas Wind Systems A/S

Danske Bank A/S

Alm. Brand A/S

DSV Panalpina A/S

Norwegian Air Shuttle

Ambu A/S

Kahoot! ASA

Quantafuel

Facebook A

Top 10 (netto) mest solgte aktier:

Bavarian Nordic A/S

Visa Inc.

Apple Inc.

Delivery Hero SE

SimCorp A/S

Vestjysk Bank A/S

BlackBerry Ltd

Zaptec

Columbus A/S

Equinor

 

Sigga Nolsøe

Kommunikationschef Nordnet Danmark
Tel: 31 54 36 51, mail: sigga.nolsoe@nordnet.dk

Nordnet er en ledende nordisk digital platform for opsparing og investering. Gennem innovation, enkelhed og transparens udfordrer vi traditionelle strukturer og giver private investorer adgang til samme information, værktøjer og service som professionelle investorer. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi .

Bilder