2020-07-24

Rekordresultat for Nordnet Danmark i 2. kvartal

Nordnet offentliggør i dag kvartalsrapport for perioden januar-juni 2020. Den fulde rapport er tilgængelig på www.nordnetab.com

Rapporten viser et solidt resultat for den danske del af virksomheden. I perioden april-juni steg indtægterne i Danmark til 144 millioner SEK, hvilket er 140 procent højere end samme periode sidste år. Resultatet før skat lander på 95 millioner SEK.

–   Vi er glade for at kunne præsentere det bedste finansielle resultat i Nordnet Danmarks historie – baseret på rekordniveauer for handelsaktivitet, antal kunder og opsparet kapital. Det er kun muligt som følge af den tillid, som vores kunder viser os hver dag. Vi vil også fremadrettet arbejde hårdt på at udvikle vores website og lancere nye produkter og services, der udfordrer priserne og øger konkurrencen i den danske finanssektor, siger Anne Buchardt, landechef for Nordnet i Danmark.

Nordnet Danmark har i dag 158.600 kunder, og det svarer til en stigning på 46 procent i løbet af det seneste år. Den samlede opsparede kapital er nået op på 91,5 milliarder SEK, og tilgangen af ny kapital fra kunderne var på 4,5 milliarder SEK i 2. kvartal.

–   Vores ambition er at tilbyde vores kunder markedets bedste digitale platform for investering og opsparing. Udover løbende opgraderinger af såvel vores app som website har vi i løbet af kvartalet i samarbejde med J.P. Morgan lanceret fire nye internationale indeksfonde, der alle følger velkendte indeks og med nogle af markedets laveste omkostninger, siger Anne Buchardt, landechef for Nordnet i Danmark.

Nordnetkoncernen som helhed har også opnået sit bedste resultat nogensinde i 2. kvartal. Indtægterne nåede op på 650 millioner SEK i kvartalet, hvilket er 75 procent højere end samme periode sidste år. Sammenholdt med et omkostningsniveau, der faldt med 3 procent til 281 millioner SEK, lander Nordnet hermed et rekordresultat på 369 millioner SEK før skat.

–   Det seneste kvartal har været specielt på mange måder, ikke mindst præget af Coronakrisen og store bevægelser på de finansielle markeder. Vi kan se, at danskernes interesse for investering har fået et kæmpe løft, og meget tyder på, at det også fremadrettet vil give sig udslag i en stærkere aktie- og investeringskultur. I et Nordnetperspektiv har det vist styrken i vores digitale forretningsmodel, i og med at det høje aktivitetsniveau er slået så markant igennem på bundlinien, siger Anne Buchardt, landechef for Nordnet i Danmark.

Kvartalets højdepunkter for Nordnet Danmark

  • 19.700 nye kunder i løbet af kvartalet, og en samlet kundebase på 158.600 private investorer.
  • Rekordhøj handelsaktivitet med 2,5 millioner handler i 2. kvartal, svarende til +150 procent sammenlignet med 2. kvartal i 2019.
  • Stor tilgang af ny kapital fra kunderne, der sammen med den positive markedsudvikling giver nyt rekordniveau for den samlede opsparingskapital på 91,5 milliarder SEK.
  • Lancering af fire nye internationale indeksfonde.

Finansielt resultat kort, april-juni 2020 for Nordnet Danmark

  • Indtægterne steg med 140 procent til 143,9 (59,9) millioner SEK.
  • Omkostningerne steg med 9 procent til 48,9 (44,8) millioner SEK.
  • Resultatet før skat steg med 542 procent til 95 (14,8) millioner SEK.

For mere information, kontakt:
Johan Tidestad, kommunikationschef
+46 708-875 775
johan.tidestad@nordnet.se

Nordnet er en digital bank til opsparing og investering, som findes i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Med brugervenlighed, tilgængelighed, et bredt udbud og lave priser giver vi vores kunder mulighed for at nå deres opsparingsambitioner. Besøg os på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.