2022-03-25

Snart kommer Nordnet med et av Norges billigste boliglån

I løpet av sommeren planlegger Nordnet å lansere boliglån i det norske markedet. Produktet vil hovedsakelig være rettet mot Private Banking- og formuende kunder, og renten på lånet vil være lavere jo mer kapital du har på Nordnets plattform.

Selskapet opplyser at de har som ambisjon å ha det beste boliglånet for formuende kunder i det norske markedet. Den laveste renten som tilbys, med utgangspunkt i dagens rentenivå, vil være 1,49 %. Denne renten vil gjelde for alle kunder som har over 10 millioner i samlet sparekapital hos Nordnet, på tvers av alle Nordnet-kontoer.

– Vi gleder oss mot å ta opp kampen om boliglånskundene i det norske markedet. Dette er noe vi har jobbet med en god stund. Vi går ut med denne informasjonen nå, før produktet er klart, fordi vi den siste uken har fått mange henvendelser fra Nordnet-kunder som har boliglån i Sbanken og som lurer på om, og eventuelt når Nordnet kommer med et boliglån, forteller Anders Skar, landssjef i Nordnet Norge.

Nordnets boliglån vil få en basis- eller startrente på 2,99 %, og det gis en renterabatt som blir større avhengig av hvor mye sparekapital kunden har på Nordnet-plattformen. Renten er uavhengig av lånets størrelse. Rentenivåene (og rabattene som gis) for Nordnets boliglån vil med dagens rentenivå være:

Sparekapital Boliglånsrente (etter renterabatt)*
0 – 2,5 millioner 2,99 %
2,5 – 5,0 millioner 1,79 %
5,0 – 10,0 millioner 1,69 %
Over 10 millioner 1,49 %
Merk: Endringer i styringsrenten og konkurransesituasjonen kan medføre at rentesatsene endres før lånet faktisk lanseres. Norges Bank sin renteøkning torsdag 24.mars er ikke reflektert i prislisten ovenfor.

Nordnets boliglån vil i første omgang tilbys til kunder som låner inntil 60 % av boligens verdi, og banken vil kun tillate flytting av et eksisterende boliglån fra andre banker – ikke nye lån.

Nordnet-sjefen innrømmer at han gjerne skulle lansert et bredere produkt som treffer flere kunder, men at de var tvunget til å velge basert på de forutsetninger og muligheter som selskapet har per i dag.

– Med utgangspunkt i den begrensede overskuddslikviditeten vi har til rådighet for å låne ut penger har vi blitt tvunget til å velge. Skal vi lage et midt-på-treet produkt som treffer bredt, eller skal vi lage et smalere produkt, mot en mindre del av markedet, med en ambisjon om å bli best i klassen. Vårt DNA er et ønske om å være best på det vi gjør, men vi utelukker ingenting for fremtiden, avslutter Skar.

Anders Skar, Country Manager Nordnet Norway | 959 222 77 - anders.skar@nordnet.no

Nordnet er en digital bank for sparing og investeringer som opererer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Med brukervennlighet, tilgjengelighet, et bredt tilbud og lave priser, gir vi kundene våre muligheten til å nå sine ambisjoner som sparere. Besøk oss på www.nordnet.no, www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.