2020-10-23

Sterkt resultat for Nordnet Norge i tredje kvartal

I dag publiserer Nordnet sin kvartalsrapport for tredje kvartal. Hele rapporten er tilgjengelig på www.nordnetab.com.

Nordnet Norge kan vise til et sterkt resultat i tredje kvartal. Inntektene steg med 50 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor. Resultat før skatt endte på 54 millioner svenske kroner, mot 14 millioner i samme kvartal 2019.

–  Nordnet Norge vokser kraftig, og i tredje kvartal kan vi legge frem et driftsresultat som er 285 prosent bedre enn samme periode i fjor. Forklaringen til det sterke resultatet er høyere handelsaktivitet, sterk vekst i nye kunder og kapital på Nordnets plattform. Når inntektene vokser kraftig og du samtidig kan vise til god kostnadskontroll, en skalerbar, digital og effektiv forretningsmodell, blir resultatet naturligvis veldig bra, uttaler Anders Skar, landssjef for Nordnet i Norge.

Nordnet Norge har i dag 210 300 kunder, noe som tilsvarer en økning på 47 prosent de siste 12 månedene. Kundenes samlede kapital på plattformen er ved kvartalets utgang på 70 milliarder kroner, en økning på 22 prosent siste 12 måneder.

–  Det er ekstremt sterke tall, både når det gjelder nye kunder og kapital inn til plattformen. Bare i tredje kvartal har drøyt 15 000 private sparere og investorer blitt kunder og overført 2,4 milliarder kroner til sine kontoer hos Nordnet. Nordnets mål er å være best på ett område – sparing og investering. Den sterke utviklingen i 2020 viser at vi er på rett vei, sier Skar.

Nordnet er godt posisjonert i den digitale transformasjonen som har skutt ytterligere fart under koronakrisen.

–  Når det kommer til valg av bank har transformasjonen under koronakrisen sammen med lavere renter vært en fordel for digitale plattformer som Nordnet. Vårt fokus er å fortsette å utvikle kundeopplevelsen hvor web og app forbedres kontinuerlig gjennom små og store releaser som inneholder alt fra forbedringer i navigering samt konkrete produkter og tjenester. I september lanserte vi dessuten fire nye indeksfond i vårt eget navn, forteller Anders Skar.

–  Nordnet befestet også sin posisjon som en av Norges største meglerhus, hvor vi var største meglerhus på Oslo Børs i både juni og august. I tredje kvartal har våre norske kunder gjort nærmere tre millioner aksjehandler på vår plattform, sier Skar.

Nordnet presenterte også et sterkt finansielt resultat i tredje kvartal på konsernnivå. Totale inntekter for alle Nordnets markeder i Norden landet på 617 millioner. Et stabilt kostnadsnivå i hele konsernet ga et totalresultat før skatt på 337 millioner kroner, noe som er en økning på 265 prosent sammenlignet med tredje kvartal 2019.

Finansielt resultat juli-september 2020 (juli-september 2019) for Nordnet Norge:

  • Inntektene steg med 50 prosent og endte på 112,6 (74,9) millioner SEK.
  • Kostnadene ble redusert med 7 prosent og endte på 58,9 (63,5) millioner SEK.
  • Driftsresultatet er 285 prosent høyere enn fjoråret og endte på 53,5 (13,9) millioner SEK.

For mer informasjon, kontakt:
Anders Skar, Country Manager Nordnet Norway
959 222 77,
anders.skar@nordnet.no

Nordnet er en digital bank for sparing og investeringer som opererer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Med brukervennlighet, tilgjengelighet, et bredt tilbud og lave priser, gir vi kundene våre muligheten til å nå sine ambisjoner som sparere. Besøk oss på www.nordnet.no, www.nordnetab.comwww.nordnet.sewww.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.