2013-03-26

Studerende ånder aktieeksperter i nakken

Internetbanken Nordnet har givet to grupper studerende mulighed for at udfordre hinanden og Nordnets aktieeksperter. De unge har fået 100.000 gode danske kroner at jonglere med på aktiemarkedet, og de giver eksperterne kamp til stregen.


Grupperne er gennem deres studier på Københavns Universitet og Copenhagen Business School klædt teoretisk godt på. Nu gælder det om at være det hold, der får pengene til at vokse mest.  Så det er altså rigtige penge, de investerer, og vilkårene er de samme som for almindelige private investorer hos Nordnet.

En kamp på gode investeringer direkte på nettet

De unge kæmper ikke bare mod hinanden, deres mål er at slå Københavns Fondsbørs eliteindeks, OMXC20-indekset. Men også Nordnets egne aktieeksperter, Thorleif Jackson og Lars Persson, vil de besejre.

Dystens deltagere er kommet godt fra start, i en periode førte de faktisk kapløbet, som er meget tæt. Nu er det Thorleif Jackson, der ligger forrest i feltet med 5,5 % i afkast denne måned. På hjul af ham ligger de studerende fra Dansk Aktionærforenings ungdomsorganisation, Unge Aktionærer, som efter den første måned har et afkast på 4,7 %. Efter dem kommer aktieeksperten Lars Persson med et afkast på 4,2 %.

Investeringsøkonom imponeret

Nordnets investeringsøkonom Per Hansen er imponeret over, hvor godt et afsæt Unge Aktionærer har fået. Han har kigget lidt nærmere på deres portefølje: ”Deres valg af aktier viser, at de ikke kun kigger indad i Danmark, men også ud i verden. Deres portefølje spænder vidt fra større og solide selskaber til mindre og mere risikofyldte”.

Per Hansen mener, at Unge Aktionærers medvind blandt andet skyldes nogle fornuftige valg: ”De har aktier, som er steget meget og også en enkelt, som har været et dyrt bekendtskab. Det viser værdien af at sprede sin risiko”.

Han uddyber: ”Den aktie, som udvikler sig dårligst, er også den som vægter mindst. Det er et klogt valg, at den aktie i porteføljen, som har den største enkeltrisiko netop kun har en lille vægtning, som ikke ødelægger den samlede gode udvikling”

Alle kan følge de studerendes handler og porteføljer på nordnet.dk. Her deler dystens deltagere også deres tanker bag investeringerne, så der er rig mulighed for at lure et par tricks af. 

Fakta:

Grupperne, som udfordrer markedet og de etablerede eksperter, består af:

Unge Aktionærer, medlemmer af Dansk Aktionærforenings ungdomsorganisation. Deltagerne i dysten studerer desuden alle Økonomi på Københavns Universitet, men organisationen er åben for medlemmer fra alle studieretninger.
Financelab, en højt profileret studenterorganisation med fokus på investering. Deltagerne i dysten fra Financelab studerer alle på Copenhagen Business School, men organisationen er åben for medlemmer fra alle studieretninger.

Økonomi:

100.000 kr. har grupperne hver fået at handle for. De betaler samme kurtage som Nordnets kunder.

Eksperterne:

Nordnets aktieeksperter har siden 2006 handlet aktier for åbent tæppe til stor inspiration for Nordnets kunder.

Thorleif Jackson og Lars Persson startede ud med 100.000 kroner, som de har mere end fordoblet over årene. Lars Persson har en beholdning på 2.086 699 kroner. Mens Thorleif Jacksons depot har rundet de 2. 500 000 kroner.

Foruden de to danske eksperter, består ekspertpanelet af svenske, norske og finske aktiestrateger.

For yderligere information, kontakt:
Per Hansen, Investeringsøkonom Nordnet Danmark
Telefon: +45 50 70 65 61
E-mail: per.hansen@nordnet.dk

Nordnet provides services that simplify savings, investments and loans to private investors in the Nordic region. We focus on active savings with a modern and smart approach. The holding company, Nordnet AB (plc), is listed on NASDAQ OMX Stockholm. Nordnet is the leading broker in the Nordic region with about 445,000 accounts in Sweden, Norway, Denmark and Finland. Visit us at www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk and www.nordnet.fi.

Filer