2007-10-02

Syyskuun osakekauppa jatkui aktiivisena

Kaupankäynti pohjoismaisissa pörsseissä jatkui vilkkaana myös syyskuun, vaikka elokuun ennätystasoihin verrattuna tahti oli rauhoittunut. Puhdasta online-välitystä tarjoavien välittäjien, kuten Nordnetin, EQ Onlinen, FIM:n ja E*Traden, kautta tehtiin yhteensä 227 670 kauppaa, joka vastaa 9,84 % kaikista Helsingin pörssissä tehdyistä kaupoista ja on noin 76,5 % enemmän kuin vastaavana kuukautena viime vuonna. Vaihdon määrä nousi online-välittäjien osalta 5,4 mrd. euroon vastaten 8,41 % koko Helsingin pörssin vaihdosta ja on 63 % enemmän kuin syyskuussa 2006.

”Kansainvälisiä markkinoita kiusaava luottokriisi on lisännyt epävarmuutta pörssiosakkeiden kehitystä kohtaan. Tämän vaikutuksesta ovat yhä useammat sijoittajat käyneet tavallista aktiivisemmin kauppaa. Kannattaa muistaa, että kurssien voimakkaat heilahtelut tuovat myös hyviä kaupantekomahdollisuuksia aktiivisimmille sijoittajille,” sanoo Nordnetin Suomen maajohtaja Taru Rantala.

Nordnetin kautta tehtiin syyskuussa 55 717 kauppaa, joka vastaa 2,41 % kaikista Helsingin pörssissä tehdyistä kaupoista ja on noin 316 % enemmän kuin vastaavana kuukautena viime vuonna. Nordnetin kautta tehdyn vaihdon arvo oli noin 641 milj. euroa vastaten 1 % koko Helsingin pörssin vaihdosta ja ollen noin 282 % suurempi kuin vastaavana kuukautena viime vuonna.

Syyskuun suosituimmat osakkeet

Kun tarkastellaan puhdasta online-välitystä tarjoavien toimijoiden kautta tehtyjä kauppoja, oli syyskuun suosituin osake niin kauppojen määrässä kuin vaihdon arvossa mitattuna edelleen Nokia. Viisi suosituinta osaketta kauppojen määrässä mitattuna olivat jo elokuulta tutut Nokia, Outokumpu, Rautaruukki ja Metso sekä listalle uutena tullut Neste Oil. Viisi vaihdetuinta osaketta olivat Nokian lisäksi TeliaSonera, M-Real, UPM ja Nordea.

Lisätietoa antaa:
Taru Rantala, maajohtaja Nordnet Suomi, +46 8 5063 3431, +46 70 492 2132, taru.rantala@nordnet.se

(REMOVED GRAPHICS)

(REMOVED GRAPHICS)

Filer