2020-04-02

Uusia vastuullisia indeksirahastoja Nordnetin valikoimaan

Nordnetin tarjoamien indeksirahastojen valikoima laajenee, kun SPP Fonder -rahastoyhtiön vastuullisesti sijoittavat indeksiä seuraavat rahastot tulevat Nordnetin 300 000 asiakkaan saataville.

SPP Fonder on Nordnetin pitkäaikainen kumppani, mutta rahastoja on ollut aikaisemmin tarjolla vain Nordnetin asiakkaille Ruotsissa. Nyt SPP Fonder lanseeraa uudet euromääräiset indeksiosuussarjat ja tuo viisi indeksiä seuraavaa rahastoa Nordnetin suomalaisasiakkaiden saataville. Rahastoihin sisältyvät mm. globaali ja kehittyville markkinoille sijoittava rahasto

SPP Fonder on Ruotsin viidenneksi suurin rahastoyhtiö ja vastuullisten sijoitusten edelläkävijä. Kaikki SPP Fonderin 28 rahastoa ovat fossiilivapaita ja seuraavat tiukkoja vastuullisen sijoittamisen kriteerejä. SPP Fonderin hallinnoimat pääomat ovat noin 246 miljardia kruunua (31.12.2019). Vuonna 2019 SPP Fonder valittiin vuoden parhaaksi rahastoyhtiöksi Ruotsissa (Privata Affärer). 

  • Olemme iloisia, että SPP Fonder valitsi Nordnetin kumppanikseen. Indeksirahastojen suosio on kasvanut viime vuosina ja yhä useampi asiakkaamme valitsee indeksirahastot joko osaksi salkkuaan tai ainoaksi sijoituskohteekseen niiden helppouden ja edullisuuden vuoksi. Indeksirahastovalikoimamme ei ole aikaisemmin kattanut kaikkia markkinoita, joten on loistavaa, että nyt asiakkaamme voivat täydentää salkkujaan esim. kehittyvien markkinoiden tai Japanin indeksejä seuraavilla rahastoilla, ja vieläpä vastuullisilla sellaisilla, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Nordnetin 300 000 suomalaisesta asiakkaasta lähes 50 %:lla on rahastoja. Keskimääräinen rahastokuukausisäästäjä sijoittaa rahastoihin vajaat 150 euroa kuukaudessa. 

  • Nordnetin kautta tavoitamme nopeasti ja helposti yli 300 000 yksityissijoittajaa, jotka saavat nyt pääsyn valittuihin vastuullisiin rahastoihimme. Vastuullinen sijoittaminen on selkeä ja nouseva trendi myös Suomessa. Siksi olemmekin innoissamme, että voimme tarjota edullisia vastuullisia rahastoja Suomen markkinoille, sanoo SPP Fonder -rahastoyhtiön toimitusjohtaja Åsa Wallenberg.

Nämä SPP-rahastot ovat merkittävissä Nordnetin kautta:

  • SPP Aktiefond Europa A EUR
  • SPP Aktiefond Global A EUR
  • SPP Aktiefond Japan A EUR
  • SPP Aktiefond USA A EUR
  • SPP Emerging Markets SRI A EUR

Nordnet ei peri rahastoista merkintä- tai lunastuspalkkioita. Minimisijoitus rahastoihin on 15 eur/merkintä.

Lisätietoja antavat:

Suvi Tuppurainen, Nordnet Suomen maajohtaja
+358 50 380 3877, suvi.tuppurainen@nordnet.fi

Sara Skärvad, viestintäjohtaja, SPP Fonder, Storebrand Kapitalförvaltning
+46 70 621 77 92, 
sara.skarvad@spp.se