2008-03-07

Yksityissijoittajat aktiivisia helmikuussa

Yksityissijoittajien käyttämien onlinevälittäjien kautta tehtiin helmikuussa aktiivisesti kauppaa. Nordnetin, Glitnirin, EQ:n ja E*Traden kautta tehtyjen osakekauppojen määrä Helsingin pörssissä nousi 359 435, joka on noin 34,6 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Myös vaihdon arvo oli noin 6,4 mrd. euroa, joka tarkoittaa 18,5 % kasvua verrattuna helmikuuhun 2007.

”Yksityissijoittajien aktiivisuus näyttää pysyvän korkeana. Tammikuun ennätysluvuista tultiin toki hieman alaspäin, mutta kiinnostus markkinoita kohtaan on säilynyt kovana. Aktiviteettia selittäneen jatkuva epävarmuus USA:n taloutta kohtaan sekä helmikuun aikana nähty tulosjulkistuskausi,” sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Taru Rantala.

Nordnetin kautta tehtiin helmikuussa 84 279 osakekauppaa, joka on noin 117 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Osakevaihdon arvo nousi 835 milj. euroon, ollen noin 90 % suurempi verrattuna helmikuuhun 2007.

Nokia edelleen selvästi suosituin, Alma Media nousi vaihdetuimpien listalle

Yksityissijoittajien suosimien onlinevälittäjien kautta tehtiin eniten kauppaa niin määrässä kuin vaihdon arvossa mitattuna Nokialla. Kaupankäynti Nokialla oli selvästi pienempi kuin tammikuussa ja eniten kauppaa sillä käytiin EQ Onlinen kautta. Kauppojen määrää mitattaessa mahtui viiden parhaan listalle lisäksi Outokumpu, Rautaruukki, Konecranes ja Fortum. Vaihdon arvossa mitattuna nousi viiden parhaan listalle Nokian lisäksi M-Real, TeliaSonera, Outokumpu sekä Alma Media. Nordnetin kautta käytiin eniten kauppaa Outokummulla.

Lisätietoa antaa:
Taru Rantala, maajohtaja Nordnet Suomi, +46 8 5063 3431, +46 70 492 2132, taru.rantala@nordnet.se

Filer