2020-09-01

Nordnet ilmoittaa strategisesta arvioinnista

Nordnet, yksi Pohjoismaiden johtavista digitaalisista pankeista säästämiseen ja sijoittamiseen, sekä sen omistajat, Öhman-konserni ja Nordic Capital (”Omistajat”), ovat päättäneet tarkastella strategisia vaihtoehtoja, joihin sisältyy Nordnet AB:n (publ) mahdollinen listaaminen. Tavoitteena on tarjota Nordnetille parhaat mahdolliset puitteet, jotta se voi siirtyä seuraavalle kehityksen tasolle. Mitään päätöstä ei ole tehty, ja markkinoille ilmoitetaan, jos ja kun tämänkaltainen päätös tehdään.

Nordnet listattiin Tukholman pörssiin vuonna 1999. Vuonna 2016 Omistajat tekivät Nordnetistä yhteisen suositellun julkisen käteisostotarjouksen, jonka seurauksena yritys myöhemmin poistettiin pörssilistalta. Yksityisessä omistuksessa liiketoimintaan on tehty merkittäviä investointeja. Niiden tavoitteena on luoda luokkansa paras säästämisen ja sijoittamisen alusta, jossa painopisteessä ovat markkinoiden johtava käyttäjäystävällisyys, saavutettavuus, hinnoittelu ja tuotetarjonta. 24. heinäkuuta 2020 Nordnet julkisti vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon tuloksensa. Sen mukaan se ylsi ennätykselliseen taloudelliseen tulokseen, johon kuuluu asiakasmäärän 25 %:n vuotuinen kasvu sekä asiakasvarojen 20 %:n vuotuinen kasvu (ensimmäisen vuosipuoliskon tulokset). Vuoden 2020 toisen neljänneksen lopulla Nordnetillä oli Pohjoismaissa 1 070 000 asiakasta, ja asiakasvaroja oli 425 miljardia Ruotsin kruunua.

Nordnetin toimitusjohtaja Lars-Åke Norling kommentoi seuraavasti: ”Tavoitteenamme on rakentaa paras alusta säästämiselle ja sijoittamiselle. Tämä tavoite koskee sekä digitaalisen myymälämme rakennetta että sen hyllyjen sisältöä. On ilo huomata, että se, mitä olemme tähän mennessä saavuttaneet uusien digitaalisten rajapintojen kehittämisessä ja tuotetarjontamme laajentamisessa, on saanut ennätyksellisen suuren määrän yksityissijoittajia valitsemaan Nordnetin kumppanikseen sijoitusasioissa”.

Säästämisen demokratisoimiseen tähtäävien pyrkimysten myötä Nordnet on perinteisesti haastanut vanhoja rakenteita innovaatioiden avulla ja tarjonnut yksityissijoittajille samat työkalut ja tiedot kuin ammattilaisille. Yhdessä olemme saavuttaneet monia niistä tavoitteista, joita lähdimme tavoittelemaan vuonna 2016, ja nyt on oikea aika tarkastella erilaisia strategisia vaihtoehtoja, joilla Nordnetiä viedään eteenpäin, mukaan lukien mahdollinen listautuminen. Perustajana ja pitkäaikaisena omistajana odotamme innolla aktiivista osallistumista Nordnetin jännittävään matkaan kohti tulevaisuutta”, Nordnetin hallituksen puheenjohtaja Tom Dinkelspiel sanoo.

Nordic Capital Advisorsin Christian Frick kommentoi seuraavasti: ”Neljän viime vuoden aikana Omistajat ovat tehneet merkittäviä investointeja Nordnetiin rakentaakseen Pohjoismaisen digitaalisen alustan, joka tarjoaa maailmanluokan asiakaskokemuksen. Voimme nyt nähdä tämän muutoksen tuloksen, kun Nordnet on saavuttanut uuden kasvutason asiakasmäärissä ja asiakasvaroissa ja vahvistanut asemaansa Pohjoismaiden johtavana digitaalisena pankkina säästämiseen ja sijoittamiseen”.

Lisätietoja antaa:

Johan Tidestad, viestintäjohtaja, Nordnet

+46 708 875 775

johan.tidestad@nordnet.se

Nordnet on digitaalinen pankki säästäjille ja sijoittajille. Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Tarjoamme asiakkaillemme käyttäjäystävällisen palvelun, laajan valikoiman sijoituskohteita ja edulliset hinnat säästötavoitteiden saavuttamiseksi. Tutustu meihin tarkemmin: www.nordnet.fi, www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no ja www.nordnet.dk.

Filer