2022-09-02

Nordnet og Kraft Finans i samarbeid om ny Private Banking-satsing

Nordnet og Kraft Finans melder i dag at de har inngått et samarbeid for å tilby rådgivning samt spare- og investeringstjenester til formuende kunder.

Nordnet har lenge vært en ledende aktør innen privat aksje- og fondshandel og har i dag over 350.000 privatkunder på sin digitale plattform i Norge. Selskapet opplyser at interessen blant formuende kunder er sterkt økende, men at dette segmentet i større grad enn mannen i gata ønsker hjelp når de skal plassere pengene sine. Samarbeidet med Kraft Finans har til hensikt å dekke dette behovet. 

– Når vi nå vokser og tiltrekker oss stadig mer formuende kunder så etterspør flere en form for personlig rådgivning. Samarbeidet med Kraft Finans vil komplettere vårt Private Banking-tilbud, og gi kunder som ønsker det en mulighet til å motta rådgivning og forvaltningstjenester på hele eller deler av sitt kundeengasjement i Nordnet, forteller landssjef i Nordnet Norge, Anders Skar.

Bjørn Maaseide-eide Kraft Finans tilbyr investeringsrådgivning og aktiv forvaltning av aksjer, fond, renter og obligasjoner. Selskapet ble etablert i 2001 og har kontorer i Tromsø, Trondheim, Ålesund, Oslo, Bergen, Sandnes og Kristiansand, og har 47 ansatte. Også Kraft Finans ser den digitale trenden, samt klare fordeler med et samarbeid med Nordnet.

– Vi kan tilby en helhetlig rådgivningstjeneste på toppen av Nordnets plattform, og hjelpe kunder som har behov for det å oppnå en god langsiktig risikojustert avkastning på sine investeringer. Vår geografiske tilstedeværelse og våre rådgivningstjenester kompletterer Nordnets digitale gjør-det-selv plattform på en god måte, sier administrerende direktør i Kraft Finans, Sveinung Byberg, og fortsetter: Vi er stolte over merverdien vår rådgivning gir kundene, som omfatter kartlegging og rådgivning som sikrer at kunden til enhver tid er best mulig disponert med tanke på kundens risiko, avkastningsmål og ikke minst kapitalbehov. I tillegg tilbyr vi full juridisk sjekk, som framtidsfullmakter og testament. Vi ønsker å være en sparringspartner for kunden livet ut, forteller han.

Samarbeidet med Nordnet og den nye modellen for å betjene formuende kunder gjør det også mulig å betjene et helt nytt kundesegment bedre, ifølge Kraft Finans.

– Stadig flere av de formuende kundene er såkalte hybridkunder, hvor de forvalter deler av formuen på egen hånd og deler av kapitalen via profesjonelle forvaltningsmiljøer som oss. Som kunde hos Nordnet og Kraft Finans har du mulighet til å samle alt på en plass, og ha full oversikt. Har du en konto hos Nordnet hvor Kraft forvalter pengene dine så ser du kontoen på vanlig måte og kan følge utviklingen i realtid når du logger inn på nordnet.no – den eneste forskjellen er at du ikke kan handle på denne kontoen selv, sier Byberg.

En Private Banking-kunde på Nordnets plattform kan selv velge om han ønsker å forvalte pengene selv, eller motta personlig rådgivning fra Kraft Finans. Dersom kunden ønsker rådgivning, betaler han eller hun en rådgivningsavgift til Kraft Finans på den delen av kapitalen som kunden mottar rådgivning på. For øvrig gjelder Nordnets vanlige prisliste for Private Banking-kunder.

– Dette er en enkel og transparent prismodell, hvor kunden sitter i førersetet og bestemmer. Nordnets prisliste gjelder i bunn, og dersom man ønsker å motta rådgivning betaler man en avgift til Kraft Finans for rådgivning basert på porteføljens størrelse, forteller Anders Skar.

For mer informasjon, kontakt:
Anders Skar, Landssjef Nordnet Norge | 959 222 77, anders.skar@nordnet.no
Sveinung Byberg, Administrerende direktør Kraft Finans | 922 59 198, sb@kraftfinans.no

Nordnet er en digital bank for sparing og investeringer som opererer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Med brukervennlighet, tilgjengelighet, et bredt tilbud og lave priser, gir vi kundene våre muligheten til å nå sine ambisjoner som sparere. Besøk oss på www.nordnet.no, www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.