2022-05-30

Nordnet tuo Lontoon pörssin online-kaupankäynnin piiriin

Nordnet tarjoaa tästä päivästä alkaen kaupankäyntimahdollisuuden Lontoon pörssissä suoraan verkkopalvelunsa ja mobiilisovelluksensa kautta. Lontoon pörssi, LSE, on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista pörsseistä. Tutustumistarjouksena Nordnetin asiakkaat pääsevät käymään kauppaa Lontoon pörssissä ilman välityspalkkioita 30.6.2022 asti.

– Olemme erittäin iloisia voidessamme avata online-kaupankäynnin yhdellä maailman suurimmista ja likvideimmistä markkinoista. Osakekaupankäynti digitaalisten alustojen kautta on Nordnetin ydinliiketoimintaa, ja siksi tuntuu erityisen hienolta saada valikoimaamme Lontoon kaltainen tärkeä pörssi. Nordnetillä on tarkoitus tuoda myös muita markkinoita sähköisen kaupankäynnin piiriin tulevaisuudessa, sanoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Lontoon pörssissä listattujen yritysten yhteenlaskettu markkina-arvo oli vuoden 2021 lopussa

3 800 miljardia dollaria. Vertailun vuoksi Suomen, Ruotsin ja Tanskan pörssejä ylläpitävän Nasdaq Nordicin markkina-arvo on yhteensä noin 2 500 miljardia dollaria.

– Brexitistä huolimatta Lontoon pörssi on edelleen keskeinen maailmanlaajuisesti katsottuna. Tämän lanseerauksen myötä asiakkaamme saavat käyttöönsä täysin uuden sijoitusuniversumin ja mahdollisuuden sijoittaa lukuisiin tunnettuihin brändeihin, toteaa Tuppurainen.

Nordnet tarjoaa kaupankäyntiä Lontoon pörssin 350 suurimmalla osakkeella, jotka vastaavat indekseihin FTSE100 ja FTSE 250 sisältyviä osakkeita. Tunnetuimpiin yhtiöihin kuuluvat mm. Burberry, Rolls Royce, Vodafone, Unilever, Lloyds ja HSBC.

Tutustumistarjous koskee 30.5.–30.6.2022 toteutuneita osto- ja myyntitoimeksiantoja kaikilla Lontoon markkinoilla listatuilla osakkeilla. Nordnetin asiakkaat saavat lisäksi maksutta käyttöönsä reaaliaikaiset kurssit Lontoon pörssissä. Jokaisesta Lontoon pörssissä tehdystä kaupasta peritään 0,25 %:n valuutanvaihtopalkkio. Ostojen yhteydessä peritään yleisesti lisäksi 0,5 %:n suuruinen leimavero. Lontoon pörssi on auki arkisin klo 10.00–18.30 Suomen aikaa.

Lue lisää Lontoon pörssistä ja tutustumistarjouksesta osoitteessa nordnet.fi/fi/lontoo.

Suvi Tuppurainen
Nordnet Suomen maajohtaja
+358 50 380 3877
suvi.tuppurainen@nordnet.fi

Nordnet on pohjoismainen pankki, jonka kautta voi sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin. Nordnetin tavoitteena on antaa asiakkaille työkalut omien sijoitustensa hallintaan ja olla pohjoismaisten säästäjien ja sijoittajien ykkösvalinta. Tutustu meihin osoitteessa www.nordnet.fi tai www.nordnetab.com.